Van intake tot en met plaatsing bij opdrachtgever

Wie is voor uw organisatie de ideale kandidaat?

Met het antwoord op die vraag zoek ik voor u de persoon met precies de juiste kennis, ervaring en persoonlijkheid. Dat doe ik snel en efficiënt. Met meer dan 25 jaar ervaring in het marketing- en communicatievak, gevoel voor mensen en bovendien een scherp oog voor uw zakelijke belang.

Executive Search

Top executives voor een breed scala aan vaste posities op directie-, management- en (senior) adviesniveau in uiteenlopende branches.
Welling Search B.V. kijkt niet alleen naar de functie-eisen, maar ook naar de competenties en de persoonlijkheid van de executive. Het gaat immers om het vinden van de juiste match met uw bedrijf.

Interim Search

Ervaren interim-professionals op management of uitvoerend niveau. Welling Search B.V. heeft gedurende de gehele looptijd van de opdracht regelmatig contact met de interim-professional. Vooral tijdens de start is het belangrijk om de prioriteiten helder te krijgen.

group (2)

Werkwijze Executive Search en Interim Search

Uitgebreide intake

Aan iedere search-opdracht gaat een kennismaking en uitgebreide intake vooraf. Dit geldt zowel voor executive search van vaste banen als interim search opdrachten. Naast informatie over de functie en de eisen die aan de functie worden gesteld, wil ik bovendien weten wat de competenties en persoonlijkheid van de ideale kandidaat is. En wat er speelt binnen uw organisatie, nu en in de toekomst. Evenals de cultuur, structuur en het gevoerde beleid.

Search

Na akkoord op het search-profiel ga ik zowel in mijn actuele kandidatenbestand als uitgebreide netwerk op zoek naar de juiste kandidaat. Om verrassingen achteraf te voorkomen, screen ik vervolgens het cv van de potentiele kandidaten en de behaalde diploma’s van studies en opleidingen.

Introductie

Pas als ik overtuigd ben van de juiste match, introduceer ik de kandidaten aan u, vergezeld van een uitgebreide persoonlijke motivatie. In de laatste ronde check ik bij minimaal 2 referenten de vakinhoudelijke kennis, competenties, persoonlijke eigenschappen en behaalde resultaten.

Plaatsing

Vaste banen:
Pas na een definitieve keuze voor een kandidaat voor een vaste functie, start de bemiddeling over zowel het salaris als de secundaire arbeidsvoorwaarden. Zodra beide partijen overeenstemming hebben bereikt, wordt overgegaan tot definitieve plaatsing. Een maand na de plaatsing vindt een evaluatie plaats. Mocht de kandidaat niet voldoen of op eigen initiatief binnen een maand weggaan, dan start ik de search kosteloos opnieuw.
Na de plaatsing van de kandidaat in vaste dienst bied ik hem vrijwillig en kosteloos een coaching traject van drie maatwerksessies aan met een ervaren executive coach, Maaike Strack van Schijndel. Zo maakt de kandidaat een vliegende start in zijn nieuwe baan.

Interim-opdrachten:
Bij kandidaten voor interim-opdrachten is tijdens de intake het uurtarief vastgesteld. Een maand na de plaatsing vindt een evaluatie plaats. Daarnaast heb ik gedurende de gehele looptijd van de plaatsing regelmatig persoonlijk contact met de kandidaat om te sparren en eventueel expertise te delen.

Bureaufee:
Ik werk met een marktconforme honoreringsstructuur. De hoogte daarvan is gekoppeld aan het salarisniveau of het uurtarief van de kandidaat.

Zoekt u een ervaren executive voor een vaste functie of interim professional?

Maak een vrijblijvende (bel)afspraak op een tijd dat u schikt.

“Hoewel ik als zelfstandig communicatieadviseur niet om opdrachten verlegen zat, werd ik getriggerd toen Marion me benaderde voor een vaste functie die me op 'het lijf geschreven leek'. Wat me naast de matchingcapaciteiten opviel aan Welling Search, was de professionele en persoonlijke begeleiding. Dit uitte zich in heldere afspraken, grondige voorbereiding op de gesprekken en regelmatige terugkoppeling. Ook de 'after placement' service was erg goed. Dit alles maakte deze procedure tot een waardevolle ervaring, waar bovendien een fantastische baan uit is voortgekomen!”

Caroline Jooren
Senior communications advisor NautaDutilh

“Sinds medio 2022 werk ik intensief met Marion samen, zowel als kandidaat als opdrachtgever. Daardoor heb ik kunnen ervaren hoe vakkundig zij in beide rollen is. Zij weet mij altijd weer te verrassen door de juiste kandidaat voor te dragen, die past binnen ons team en onze organisatie.
Door haar jarenlange ervaring als marketing- en communicatieprofessional onderscheidt zij zich als searcher van de rest. Zij is voor mij een geweldige sparringpartner, die slechts een half woord nodig heeft en waardevolle adviezen geeft.
Daarnaast is zij een leuk mens om mee samen te werken. Ik kan met bijna niemand zo schaterlachen als met Marion. Ik kan haar van harte aanbevelen!”

Marjolein Trok
Manager Marketing & Communicatie Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

“Ik heb Marion leren kennen als een vakvrouw die zich verdiept in jou als kandidaat  (en mens)  en op basis daarvan een perfecte match tot stand brengt. Naast haar matchingkwaliteiten is ook de ‘after placement’ service heel goed en persoonlijk. Ik waardeer  met name haar enorme inlevingsvermogen. Kan haar van harte aanbevelen!”

Peter C.H. van Leeuwen
Marketing & Communicatie a.i. Christelijke Hogeschool Ede (CHE)

"Marion Welling ken ik al meer dan 20 jaar als collega vakvrouw. Af en toe sparren wij vakinhoudelijk en daarnaast is het altijd gezellig met haar. Sinds 4 jaar hebben wij een nieuwe connectie: Marion als bemiddelaar via haar eigen searchbureau Welling Search en ik als interim professional uit haar netwerk. Als geen ander heeft Marion er een neus voor bij welke organisaties mijn expertise op het gebied van branding, positionering of innovatie van pas komt. Inmiddels werk ik via haar aan mijn derde interim opdracht, nu bij Naturalis. Daarvoor werkte ik via Welling Search bij Carqon (Accell) en RNW Media. Op naar een jubileum, Marion!"

Ria van Kempen
Customer journey – CRM marketeer a.i. Naturalis Biodiversity Center

Marion steekt wat mij betreft met kop en schouders uit boven veel andere searchers, die vooral voor een snel resultaat in plaats van een kwalitatieve match gaan. Onze briefing was een uitdaging; op korte termijn twee freelance kandidaten vinden voor twee zeer specifieke functies voor Calvin Klein en Tommy Hilfiger. Ze was vooraf eerlijk over de mogelijkheden en hield ons nauw op de hoogte van de vorderingen. Uiteindelijk hebben we drie kandidaten via haar aangenomen omdat ze alle drie bij het team en onze doelstellingen pasten. Met haar humor en flair is ze ook nog eens een zeer fijn mens om mee samen te werken."

Christiane Anell
Senior CRM Campaign Manager a.i. PVH Corp

“Marion Welling is een uitstekende searcher. Zelden iemand meegemaakt die zo vasthoudend en kwalitatief op zoek gaat naar de juiste kandidaat met top resultaat. Daarnaast een prettige en zeer open gesprekspartner. Ik kan Marion van harte aanbevelen”

Wilmar A. Tax
Chief Strategy & Innovation/Partner HPB (Het PR Bureau)

"Ik heb de bemiddeling door Marion Welling als zeer prettig ervaren. De gesprekken en haar advies tijdens de sollicitatieprocedure waren altijd open en eerlijk, waarbij ik merkte dat ze gedegen kennis heeft van het communicatievak.
Ze zorgde ervoor dat de hele procedure zo goed en snel mogelijk werd doorlopen, en altijd met oog voor mij: de kandidaat. De baan heb ik aangenomen en ik moet zeggen: het is een zeer goede match!"

Jan Willem van Hofwegen
Senior communicatieadviseur/teamlead RTL Zendercommunicatie

"In 2008 leerde ik Marion als een zeer sterke en professionele interimmer kennen. Dat zij deze weg heeft gekozen, verbaasde mij niets. Het past perfect bij haar; de combinatie van haar enorme kennis en ervaring in het vak, haar zeer grote mensenkennis, haar oprechte interesse in mensen en haar humor maken haar tot een top searcher. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij RNW Media, dat voelde ze echt goed aan. Dank je voor de super begeleiding Marion!"

Laura Minderop,
Senior communications officer a.i. RNW Media

"Marion heeft enorm veel ervaring en mensenkennis en wist dat ik op mijn plek zou zijn als interim Manager Zendercommunicatie RTL. Ik heb daar met heel veel plezier en (wederzijds) genoegen gewerkt. Mocht Marion een andere keer weer een opdracht voor me hebben, stap ik er blind in!"

Birgit Jansen
Manager Zendercommunicatie RTL a.i.

“Toen Marion (recent) een senior communicatieadviseur zocht voor een internationale coöperatie in de sierteeltsector kwam ik op haar radar. Dat is een van haar sterke punten; een perfecte timing en een enorm goed netwerk.”

Yolande Meurs
Communicatiemanager/senior communicatieadviseur a.i.

“Marion beheerst alle facetten van het (marketing) communicatievak en is een geweldig klankbord en coach. Met haar gevoel voor humor zorgt ze altijd voor een ontspannen sfeer.”

Loes Romeijnders
Communicatieadviseur Betaalvereniging Nederland

“Haar vakkennis én oprechte interesse in de mens achter de professionals maken Marion uniek als searcher. Haar positieve instelling werkt heel motiverend."

Peter Hermsen
Senior communicatieadviseur mediarelaties en externe communicatie bij International Card Services (ICS)

“Marion is uiterst precies en betrokken bij de mensen en organisaties waarvoor zij werkt. Een strategische meedenker die aan een half woord genoeg heeft.”

Marjolein Ruys-Keereweer
Teammanager marketing en communicatie gemeente Almere

“Ik ben ontzettend blij met onze hernieuwde kennismaking. Marion was gedurende onze eerste samenwerking zeer geïnteresseerd, betrokken en direct. Een aanwinst voor de executive search markt, zowel voor opdrachtgevers als professionals!”

Sonja de Wild
Projectmanager communicatie a.i. bij Babboe